Een Duits recept voor rode kool

Duits recept voor rode kool:

Rode kool maken volgens ons recept. Dit recept is van Duitse oorsprong en daardoor extra lekker. Bij het maken van dit recept worden veel verschillende kruiden gebruikt voor de optimale smaakbeleving.

Duits recept voor rode kool:

Ingrediënten:
1 rode kool (ongeveer 1 kilo)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel kruidnagel
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel steranijs
1/4 kop rode wijn
1/2 kop water

Instructies:

Snijd de rode kool in dunne reepjes.
Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten, of totdat deze zacht is.
Voeg de rode kool toe en bak deze ongeveer 10 minuten, of totdat deze zacht is.
Voeg het zout, de peper, de suiker, de kaneel, de kruidnagel, de gemberpoeder en de steranijs toe.
Roer goed door.
Voeg de rode wijn en het water toe.
Breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rode kool ongeveer 1 uur stoven, of totdat deze zacht is en de saus is gereduceerd.
Serveer de rode kool bij je favoriete vleesgerecht.

Tips:

Je kunt de rode kool ook stoven in een slowcooker. Voeg dan alle ingrediënten toe aan de slowcooker en zet de slowcooker op laag voor 8-10 uur.
Je kunt de rode kool ook in een oven stoofpan stoven. Voeg dan alle ingrediënten toe aan een ovenvaste schotel en dek de schotel af met aluminiumfolie. Zet de schotel in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven voor 1-2 uur, of totdat de rode kool zacht is en de saus is gereduceerd.

Gereedschappen:

Grote pan
Slowcooker
Ovenvaste schotel
Lepel

Geschiedenis:

Rode kool is een traditioneel Duits gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. De eerste vermelding van rode kool dateert uit de 14e eeuw. Rode kool werd toen gemaakt door kool in een pot te stoven met wijn, kruiden en specerijen. Rode kool was een belangrijke bron van vitamine C voor mensen in de winter. Het was ook een goedkope en voedzame maaltijd.
Tegenwoordig wordt rode kool nog steeds veel gegeten in Duitsland. Het wordt vaak geserveerd met worst, aardappelen en saus. Rode kool is ook een populaire ingrediënt in verschillende andere gerechten, zoals soepen, salades en stoofschotels.