Shakshuka, de beste van Noord-Afrika

Ontdek de kruidige warmte van Shakshuka: Noord-Afrika’s beste!

Duik in de wereld van Noord-Afrikaanse smaken met Shakshuka, het eenpansgerecht dat zowel het hart verwarmt als de ziel streelt. Hier is hoe je dit tomaten- en eiergerecht naar jouw tafel brengt.

Shakshuka

Ingrediënten

  • olijfolie, 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een snufje cayennepeper
  • 800 gram gehakte tomaten
  • zout
  • peper
  • 4 tot 6 eieren
  • koriander of peterselie

Bereidingswijze

  1. Hak een handvol verse koriander of peterselie voor de garnering.
  2. Het kookpodium opzetten
    Verhit olijfolie in een grote, diepe koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
  3. Het ui-paprika mengsel
    Voeg de ui en paprika toe aan de pan en sauteer tot ze zacht zijn.
  4. Knoflook en kruiden
    Voeg de ui en paprika toe aan de pan en sauteer tot ze zacht zijn.
  5. Tomaten transformatie
    Voeg de tomaten toe, breng op smaak met zout, peper en suiker, en laat het sudderen tot het een dikke saus wordt.
  6. Het ei moment
    Maak kuiltjes in de saus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
  7. Laat het garen
    Dek de pan af en laat het geheel sudderen tot de eieren gestold zijn naar wens.
  8. De grandioze afwerking
    Bestrooi met verse koriander of peterselie voor het serveren.
  9. Serveer en geniet
    Serveer de Shakshuka direct uit de pan, ideaal met warm brood om te dippen.

Samenvatting

Shakshuka is een kleurrijke, comfortabele maaltijd die eenvoudig te bereiden is en zit vol smaak. Het combineert eenvoudige ingrediënten zoals tomaten, eieren en specerijen tot een gerecht dat zowel voor het ontbijt, de brunch of als avondmaaltijd kan dienen. Ontdek de verwarmende kracht van dit Noord-Afrikaanse gerecht en maak van je maaltijd een culinair avontuur.