Voorjaarssoep met gezonde venkel, wortel en knolselderij

Recept voor voorjaarssoep met venkel, wortel en knolselderij

Dit is een heerlijk recept voor een voorjaarssoep met venkel, wortel en knolselderij. Heerlijk om van te genieten in het voorjaar.

Een recept voor een voorjaarssoep met venkel, wortel en knolselderij:

Ingrediënten:
1 venkel, in stukjes gesneden
2 wortels, in stukjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1 liter groentebouillon
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, venkel, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer direct.

Tips:

Gebruik verse venkel, wortel en bleekselderij voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.