31 Kerstgebakjes voor een zoete Kerst

Zoete Kerst rond de wereld: 31 verbazingwekkende Kerstgebakjes en hun verhalen!

Ontdek hoe 31 kerstgebakjes de wereld veroveren met deze lijst van onweerstaanbare lekkernijen! Van snelle traktaties tot uitgebreide desserts, elke zoetigheid heeft een uniek verhaal dat even rijk is als zijn smaak.

31 verbazingwekkende kerstgebakjes

31 kerstgebakjes

 1. Duitse Lebkuchen – Dit traditionele Duitse koekje dateert uit de 13e eeuw. Het heeft een lange voorbereidingstijd vanwege het rusten van het deeg.
 2. Engelse Christmas Pudding – Een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, dit gerecht kost veel tijd om te bereiden, inclusief het stomen.
 3. Franse Bûche de Noël – Een kerststamcake die de traditionele yule log vertegenwoordigt. Het vergt enige tijd om te maken, maar het is een ware showstopper.
 4. Italiaanse Panettone – Een feestelijk brood uit Milaan met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het maken ervan is een langdurig proces.
 5. Zweedse Pepparkakor – Deze dunne, knapperige gemberkoekjes zijn snel te maken en hebben een heerlijke speculaassmaak.
 6. Nederlandse Kerstkransjes – Deze koekjes zijn bedoeld om de kerstboom mee te versieren en zijn relatief snel te bakken.
 7. Zwitserse Mailänderli – Traditionele kerstkoekjes die snel en gemakkelijk te maken zijn, vaak in de vorm van sterren.
 8. Spaanse Turrón – Een nougat van amandelen en honing met een geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd, het maken ervan kan uitdagend zijn.
 9. Portugese Bolo Rei – Een Koningstaart met een verborgen verrassing, een traditie sinds de 19e eeuw. Het vereist een lange rijstijd.
 10. Poolse Makowiec – Een maanzaadrol met wortels in de Poolse traditie, het is een arbeidsintensief maar geliefd gebak.
 11. Russische Pryaniki – Kruidige honingkoekjes die tijd nodig hebben voor de juiste consistentie en smaakontwikkeling.
 12. Belgische Speculoos – Krokante, gekruide koekjes, vaak gebakken voor Sinterklaas, maar ook geliefd met kerst en snel te maken.
 13. Oostenrijkse Vanillekipferl – Maansikkelvormige koekjes met een rijke botersmaak, vrij snel te bereiden.
 14. Griekse Melomakarona – Honingkoekjes gedrenkt in siroop, met een lange geschiedenis en redelijk snel te maken.
 15. Noorse Krumkake – Dunne, knapperige kegels die lijken op Italiaanse pizzelles en vrij snel te bereiden zijn.
 16. Tsjechische Vanocni Cukrovi – Een verzameling van verschillende kerstkoekjes, sommige snel te maken, andere meer tijdrovend.
 17. Hongaarse Beigli – Rolletjes gevuld met noten of maanzaad, een proces dat een paar uur kan duren.
 18. Finse Joulutorttu – Stervormige taartjes met pruimenjam, een eenvoudige en snelle lekkernij.
 19. Canadese Nanaimo Bars – Geen bakken nodig voor deze laagjes traktatie uit British Columbia, relatief snel klaar.
 20. Amerikaanse Pecan Pie – Een klassieker uit het zuiden, niet bijzonder snel maar zeker de moeite waard.
 21. Deense Klejner – Geknoopte donuts, een beetje arbeidsintensief maar een kersttraditie die teruggaat tot de Vikingtijd.
 22. IJslandse Laufabrauð – Bladbrood
 23. IJslandse Laufabrauð – Bladbrood, zeer dunne en knapperige broodjes met ingekerfde patronen. Vrij snel te maken, maar het vereist wat handigheid.
 24. Australische Pavlova – Een meringue dessert met een krokante buitenkant en zachte binnenkant, genoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova. Het maken kost wat tijd, maar het is een feestelijk hoogtepunt.
 25. Nieuw-Zeelandse Mince Pies – Kleine taartjes gevuld met vruchtenmengsel, een kerstfavoriet die vrij snel te bereiden is.
 26. Braziliaanse Rabanada – Een traditioneel kerstgerecht vergelijkbaar met wentelteefjes, snel te maken en een zoete toevoeging aan de feesttafel.
 27. Mexicaanse Buñuelos – Gefrituurde deegflappen bestrooid met kaneelsuiker, een snelle en feestelijke snack.
 28. Filipijnse Bibingka – Een kokoscake die vaak tijdens kerst wordt gegeten, vereist enige voorbereiding maar is erg populair tijdens de feestdagen.
 29. Indiase Kulkuls – Kleine, zoet gekruide gebakjes die traditioneel worden bereid tijdens kerst, de bereiding kan wat tijd kosten.
 30. Zuid-Afrikaanse Koeksisters – Zoete, gevlochten deegkoekjes die in siroop worden gedrenkt, niet snel te maken maar wel een unieke traktatie.
 31. Amerikaanse Gingerbread Houses – Niet alleen een gebakje, maar ook een feestelijke activiteit. Het bouwen kost tijd, maar het is een leuke bezigheid voor het hele gezin.

Van de honingzoete Lebkuchen tot de zachte Pavlova, 31 kerstgebakjes van over de hele wereld brengen vreugde en traditie samen aan de feesttafel. Sommige van deze lekkernijen vereisen geduld en voorbereiding, terwijl andere snel en gemakkelijk zijn om te maken, maar allemaal zijn ze een viering van de feestelijke geest. Serveer ze als afsluiting van een feestmaal, als deel van een uitgebreid dessertbuffet, of geniet ervan met een kop warme chocolademelk of glühwein. Laat deze 31 kerstgebakjes de zoete afsluiter zijn van je kerstvieringen! Of lees hier meer over makkelijke kerstrecepten.Geef een reactie