Gebakken aardappelen

Bakken op open vuur

Bakken op open vuur is een eeuwen oude manier van koken. Dit recept gaat over aardappelen met kruiden bakken op open vuur.

Gebakken aardappelen op open vuur


Ingrediënten:


4 grote aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper


Instructies:


Was de aardappelen goed en schil ze indien nodig.
Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Meng de olijfolie, het zout, de peper, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en de cayennepeper in een kom.
Voeg de aardappelschijfjes toe aan de kom en meng goed.
Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveer de gebakken aardappelen met je favoriete saus.


Geniet ervan!