Recept herfstsoep met kastanjes, aardappelen en venkel

Herfstsoep met kastanjes, aardappelen en venkel

Een heerlijke herfstsoep maken met dit recept. Gebruik de ingrediënten kastanjes, aardappelen en venkel.

Een recept voor een herfstsoep met kastanjes, aardappelen en venkel:

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
100 gram kastanjes, gepeld en gehalveerd
4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 venkel, in blokjes gesneden
1 liter groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en kastanjes toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de aardappelen, venkel en groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 30 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer direct.

Tips:

Gebruik verse kastanjes voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.