Lasagna Napoletana

Deze Lasagna Napoletana blaast alle andere gerechten uit het water!

Italiaanse Lasagna Napoletana die zo lekker is dat je de smaaksensatie niet snel zult vergeten.

Italiaanse lasagna Napoletana

De basis: Een ragù die je niet zal vergeten

Ingrediënten:

  • 400 g rundergehakt
  • 200 g Italiaanse worst, uit het vel gehaald
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook glazig.
  2. Voeg het gehakt en de worst toe en bak tot ze mooi bruin zijn.
  3. Meng de tomatenblokjes, tomatenpuree, laurier, oregano, en basilicum erdoor en laat 1 uur sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

De bouwstenen: Zelfgemaakte pasta of niet?

Ingrediënten:

  • 500 g lasagnevellen, vers of voorgekookt Kooktips:
  • Als je verse lasagnevellen gebruikt, hoef je ze niet voor te koken.
  • Gebruik je voorgekookte vellen, volg dan de instructies op de verpakking.

    Het geheime wapen: Ricotta Mixture

    Ingrediënten:
  • 500 g ricotta
  • 2 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Handjevol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng de ricotta met de eieren, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper tot een gladde massa.

De extra touch: Mozzarella en kleine gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 250 g mozzarella, in dunne plakjes gesneden
  • 200 g mini gehaktballetjes, voorgekookt

Laag voor laag: Het ultieme bouwplan

Samenstellen:

  1. Begin met een laag ragù in een diepe ovenschaal.
  2. Leg een laag lasagnevellen over de ragù.
  3. Verspreid een deel van de ricotta mengsel over de vellen.
  4. Voeg een laag mozzarella en gehaktballetjes toe.
  5. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met ragù en mozzarella bovenop.

De finale: Bakken tot perfectie!

Kooktips:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Dek de lasagne af met aluminiumfolie en bak 30 minuten.
  • Verwijder de folie en bak nog 20 minuten tot de kaas goudbruin is.

    Serveren: De Showstopper op Tafel

    Serveertips:
  • Laat de lasagne 10 minuten rusten voor het serveren.
  • Snijd in vierkante porties en serveer met een frisse salade en een glas rode wijn.

Samenvatting:

Lasagna Napoletana is een feestelijk gerecht met lagen zelfgemaakte of voorgekookte pasta, een rijke ragù, een romige ricotta mengsel, plakjes mozzarella en mini gehaktballetjes. Deze lagen worden herhaald tot een vorstelijke ovenschotel vol smaak die goudbruin gebakken wordt tot perfectie. Serveer deze Italiaanse showstopper met een eenvoudige salade en een glas goede wijn om je gasten te imponeren!

Of maak eens onze tagliatelle met Boursin.