Klassieke lasagne met gehakt, ricotta kaas en tomatensaus

Klassieke lasagne met gehakt, ricotta kaas en tomatensaus

Als je op zoek bent naar een heerlijk en gezellig gerecht voor een avondje thuis met vrienden en familie, dan is er niets beter dan een klassieke lasagne! Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Italië en bestaat uit laagjes pasta, saus en kaas. Maar het mooie van lasagne is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen door bijvoorbeeld verschillende soorten groenten of vlees toe te voegen.

Ik ben zelf dol op lasagne en ik heb hieronder een recept voor je dat ik graag met je wil delen. Het is een klassieke lasagne met gehakt, ricotta kaas en tomatensaus. Dit recept is voldoende voor ongeveer 8 porties, dus je kunt het gemakkelijk delen met vrienden en familie. Ik hoop dat je er net zoveel van zult genieten als ik!

Ingrediënten

  • 12 grote lasagnevellen
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per blik)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 500 gram ricotta kaas
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 kopjes geraspte mozzarella kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking en laat ze uitlekken.
  3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de ui tot het gehakt gaar is en de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 15 minuten sudderen.
  5. Meng in een kom de ricotta kaas, ei, peterselie en Parmezaanse kaas.
  6. Vet een grote ovenschaal in. Schep een laagje van de gehaktsaus op de bodem van de schaal en bedek met lasagnevellen. Schep dan een laagje van het ricottamengsel over de lasagnevellen en strooi er wat mozzarella kaas over. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje gehaktsaus en mozzarella kaas.
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de folie eraf en bak nog 25 minuten tot de kaas goudbruin is en de lasagne gaar is.
  8. Laat de lasagne kort afkoelen voordat je hem serveert.

Mijn mond begint al te wateren bij het idee van een heerlijke, dampende schaal lasagne met gehakt, ricotta kaas en tomatensaus. Het is een klassiek gerecht waar ik altijd weer naar terug blijf komen. Met dit recept heb je een eenvoudige en smakelijke manier om zelf lasagne te maken en het is ook nog eens gemakkelijk aan te passen aan jouw smaak. Serveer het bijvoorbeeld met een frisse salade en een stuk vers gebakken brood voor een volledige maaltijd. Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en verras jezelf en je gasten met deze heerlijke lasagne!