Lekkere recepten proberen, je familiediner onvergetelijk maken

Lekkere recepten proberen

Of je nu een familiediner organiseert, vrienden uitnodigt voor een gezellige maaltijd, of gewoon je culinaire vaardigheden wilt verbeteren, deze twee recepten zullen zeker indruk maken. Begin met het lekkere recepten proberen: maak een hartige klassieke Italiaanse lasagne, rijk aan smaken van rundergehakt, tomaten en een romige Bechamelsaus, afgewerkt met een laag gesmolten mozzarella. Als afsluiting, geniet van de zoetheid van een traditionele appelcrumble.

Hoofdgerecht: Klassieke Italiaanse Lasagne

Ingrediënten

Voor de Bolognese Saus:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Voor de Bechamelsaus:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Overige Ingrediënten:

  • 12 lasagnebladen
  • 200 gram geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de Bolognese saus. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur.
  3. Terwijl de Bolognese saus suddert, maak je de Bechamelsaus. Smelt de boter in een aparte pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer constant gedurende 2 minuten om de bloem te koken.
  4. Voeg de melk langzaam toe aan de pan, onder voortdurend roeren. Laat de saus koken tot hij indikt. Voeg vervolgens nootmuskaat, zout en peper toe.
  5. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Bouw de lasagne op in een ovenschaal. Begin met een laag Bolognese saus, gevolgd door lasagnebladen, en dan een laag Bechamelsaus. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg ervoor dat je eindigt met een laag Bechamelsaus.
  7. Strooi de geraspte mozzarella over de bovenkant van de lasagne.
  8. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot de kaas goudbruin en borrelend is.
  9. Laat de lasagne 10 minuten rusten voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Dessert: Appelcrumble

Ingrediënten

  • 4 grote appels
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 50 gram havermout
  • 50 gram bruine suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Schil de appels, verwijder de kernen en snijd ze in blokjes.
  • Doe de appelblokjes in een kom en voeg de suiker en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de appelblokjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Maak nu de crumble. Doe de bloem in een kom en voeg de boter toe. Wrijf met je vingers de boter door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  • Voeg de havermout en bruine suiker toe aan het bloemmengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het crumble-mengsel gelijkmatig over de appels in de ovenschaal.
  • Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de appels zacht zijn.
  • Serveer de appelcrumble warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.

Dit zijn twee klassieke voorbeelden kun je eenvoudige lekkere recepten proberen, die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn beide heerlijk en vullen je huis met geweldige geuren tijdens het koken en bakken. Geniet ervan!