Recept voor herfstsoep met pompoen, zoete aardappel en wortel

Herfstsoep met pompoen, zoete aardappel en wortel

Een heerlijke herfstsoep met pompoen, zoete aardappel en wortel. Volg de stappen en maak deze heerlijke soep.

Een recept voor een herfstsoep met pompoen, zoete aardappel en wortel:

Ingrediënten:
1 pompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
4 wortels, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel gember, geraspt
1 liter groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de pompoen, zoete aardappel, wortel en groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 30 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer direct.

Tips:

Gebruik verse pompoen, zoete aardappel en wortel voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.