Vissoep met mosselen, kreeft en tomaten

Recept voor vissoep met mosselen, kreeft en tomaten

Dit is een heerlijk recept voor een vissoep met mosselen, kreeft en tomaten. Heerlijk om van te genieten bij de lunch of bij het avond eten.

Een recept voor een vissoep met mosselen, kreeft en tomaten:

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1 kilo mosselen, schoongemaakt
500 gram kreeft, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
4 tomaten, in blokjes gesneden
1 liter visbouillon
100 ml witte wijn
100 gram bladpeterselie, fijngehakt
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de mosselen, kreeft, tomaten, visbouillon en witte wijn toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer met peterselie en serveer direct.

Tips:

Gebruik verse vis en schaaldieren voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.