Vissoep met zeebaars, garnalen en schelpdieren

Een recept voor een vissoep met zeebaars, garnalen en schelpdieren:

Dit is een heerlijk recept voor een vissoep met zeebaars, garnalen en schelpdieren. Heerlijk om van te genieten bij de lunch of bij het avond eten.

Een recept voor een vissoep met zeebaars, garnalen en schelpdieren:

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
500 gram zeebaars, in stukjes gesneden
250 gram garnalen, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
250 gram schelpdieren, zoals mosselen, kokkels en vongole, schoongemaakt
1 liter visbouillon
100 ml witte wijn
100 gram bladpeterselie, fijngehakt
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de zeebaars, garnalen, schelpdieren, visbouillon, witte wijn en peterselie toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer direct.

Tips:

Gebruik verse vis en schaaldieren voor de beste smaak.
Voeg gerust je favoriete kruiden toe aan de soep, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Serveer de soep met je favoriete brood of crackers.