5 Hemelse Recepten om Restjes Camembert of Brie te Gebruiken

Restjes Camembert of Brie Gebruiken

Camembert en Brie zijn heerlijke zachte kazen met een romige textuur en milde smaak. Als je wat restjes Camembert of Brie hebt en op zoek bent naar creatieve manieren om ze te gebruiken, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel delen we vijf verrukkelijke recepten waarmee je restjes Camembert of Brie kunt omtoveren tot smakelijke gerechten. Hier vind je gedetailleerde instructies en een opsomming van de benodigde ingrediënten voor elk recept.

1. Camembert of Brie Gevulde Champignons

Ingrediënten:

– 12 champignons

– Restjes Camembert of Brie

– Verse peterselie, fijngehakt

– Knoflookpoeder

– Zout en peper naar smaak

– Olijfolie

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Borstel de champignons schoon en verwijder de stelen.

3. Vul elk champignonhoedje met een stukje Camembert of Brie.

4. Bestrooi met knoflookpoeder, zout, peper en fijngehakte peterselie.

5. Druppel wat olijfolie over de champignons.

6. Bak gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en bubbelt is.

7. Serveer als een heerlijk voorgerecht.

2. Camembert of Brie en Appel Galette

Ingrediënten:

– 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg

– Restjes Camembert of Brie

– 1 appel, in dunne plakjes

– Honing

– Verse tijmblaadjes

– Een snufje zout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat.

3. Leg plakjes Camembert of Brie in het midden van het deeg.

4. Bedek de kaas met de dunne plakjes appel.

5. Besprenkel met honing en bestrooi met tijmblaadjes en een snufje zout.

6. Vouw de randen van het deeg over de vulling om een rustieke galette te vormen.

7. Bak gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.

8. Snijd in punten en geniet van deze smakelijke galette.

3. Camembert of Brie met Cranberry Compote

Ingrediënten:

– Restjes Camembert of Brie

– 1 kopje verse of ingevroren cranberry’s

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje water

– Een snufje kaneel

– Vers stokbrood of crackers voor het serveren

Instructies:

1. Combineer de cranberry’s, suiker, water en kaneel in een pan.

2. Breng aan de kook en laat sudderen tot de cranberry’s zacht zijn en de saus is ingedikt.

3. Laat de cranberry compote afkoelen.

4. Schik de plakjes Camembert of Brie op een serveerschaal.

5. Lepel de cranberry compote over de kaas.

6. Serveer met vers stokbrood of crackers als een smakelijk voorgerecht of hapje.

4. Camembert of Brie en Spinazie Gevulde Kipfilet

Ingrediënten:

– 2 kipfilets

– Restjes Camembert of Brie

– Verse spinazieblaadjes

– Knoflookpoeder

– Zout en peper naar smaak

– Olijfolie

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd elke kipfilet horizontaal in zonder ze volledig door te snijden, zodat je een zakje kunt maken.

3. Vul elke kipfilet met plakjes Camembert of Brie en verse spinazieblaadjes.

4. Bestrooi met knoflookpoeder, zout en peper.

5. Verhit wat olijfolie in een ovenbestendige pan.

6. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.

7. Plaats de pan in de oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de kip gaar is en de kaas gesmolten is.

8. Serveer de Camembert of Brie en spinazie gevulde kipfilet met groenten of aardappelpuree.

5. Camembert of Brie en Walnoten Salade

Ingrediënten:

– Gemengde groene bladsla

– Restjes Camembert of Brie, in blokjes gesneden

– Geroosterde walnoten

– Verse frambozen (optioneel)

– Balsamico-vinaigrette dressing

Instructies:

1. Verdeel de gemengde groene bladsla over borden.

2. Voeg de blokjes Camembert of Brie en geroosterde walnoten toe.

3. Voeg verse frambozen toe voor een zoete twist (optioneel).

4. Besprenkel met balsamico-vinaigrette dressing.

5. Serveer als een lichte en smaakvolle Camembert of Brie en walnoten salade.

Samenvatting:

Restjes Camembert of Brie kunnen worden omgetoverd tot heerlijke gerechten zoals Camembert of Brie gevulde champignons, Camembert of Brie en appel galette, Camembert of Brie met cranberry compote, Camembert of Brie en spinazie gevulde kipfilet, en Camembert of Brie en walnoten salade. Deze recepten bieden smakelijke manieren om van je restjes Camembert of Brie te genieten en voedselverspilling te verminderen. Geniet van deze culinaire avonturen met heerlijke zachte kaas!