5 Creatieve Recepten om Restjes Gekookte Eieren te Hergebruiken

Restjes Gekookte Eieren Hergebruiken

Gekookte eieren zijn een voedzaam en veelzijdig ingrediënt, maar soms houden we wat extra hardgekookte eieren over na een maaltijd. In dit artikel delen we vijf heerlijke recepten waarmee je restjes gekookte eieren op een smaakvolle manier kunt hergebruiken. Hier vind je gedetailleerde instructies en een opsomming van de benodigde ingrediënten voor elk recept.

1. Eiersalade Sandwich

Ingrediënten:

– 4 hardgekookte eieren, fijngehakt

– 2 eetlepels mayonaise

– 1 theelepel mosterd

– 1 eetlepel fijngehakte selderij

– 1 eetlepel fijngehakte ui

– Zout en peper naar smaak

– 4 sneetjes brood

– Sla, tomaat en bacon (optioneel)

Instructies:

1. Meng de fijngehakte hardgekookte eieren, mayonaise, mosterd, selderij en ui in een kom.

2. Breng op smaak met zout en peper.

3. Serveer de eiersalade op sneetjes brood met sla, tomaat en bacon voor een heerlijke sandwich.

2. Ei en Aardappel Salade

Ingrediënten:

– 4 hardgekookte eieren, in partjes

– 2 kopjes gekookte aardappels, in blokjes

– 1/4 kopje fijngehakte ui

– 1/4 kopje fijngehakte selderij

– 1/4 kopje mayonaise

– 2 eetlepels Griekse yoghurt

– 1 eetlepel Dijon-mosterd

– Zout en peper naar smaak

– Verse peterselie voor garnering

Instructies:

1. Meng de hardgekookte eieren, gekookte aardappels, ui en selderij in een kom.

2. In een aparte kom, mix de mayonaise, Griekse yoghurt, Dijon-mosterd, zout en peper.

3. Giet de dressing over het eimengsel en meng voorzichtig.

4. Garneer met verse peterselie en serveer als bijgerecht.

3. Ei Curry

Ingrediënten:

– 4 hardgekookte eieren, gehalveerd

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gemberpasta

– 1 eetlepel currypasta

– 1 kopje tomatensaus

– 1 kopje kokosmelk

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– Zout en peper naar smaak

– Verse korianderblaadjes voor garnering

– Rijst of naanbrood om te serveren

Instructies:

1. Verhit olie in een pan en fruit de ui tot deze zacht is.

2. Voeg de knoflook, gemberpasta en currypasta toe en bak even mee.

3. Voeg de tomatensaus, kokosmelk, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Laat sudderen tot de saus indikt.

4. Leg de hardgekookte eieren in de saus en laat ze warm worden.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Garneer met verse korianderblaadjes en serveer met rijst of naanbrood.

4. Gegratineerde Eieren

Ingrediënten:

– 4 hardgekookte eieren, gehalveerd

– 1 kopje geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of mozzarella)

– 1/2 kopje room

– 1 eetlepel boter

– 1 eetlepel bloem

– Zout en peper naar smaak

– Verse peterselie voor garnering

Instructies:

1. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed om een roux te vormen.

2. Giet geleidelijk de room erbij, terwijl je blijft roeren tot de saus dikker wordt.

3. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas volledig is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.

4. Leg de gehalveerde hardgekookte eieren in een ovenschaal en giet de kaassaus erover.

5. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.

6. Gratineer in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas bubbelt en goudbruin is.

7. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

5. Ei Curry Salade

Ingrediënten:

– 4 hardgekookte eieren, gehalveerd

– 1/2 kopje Griekse yoghurt

– 1 eetlepel currypoeder

– 1 eetlepel honing

– 1/4 kopje rozijnen

– 1/4 kopje gesneden selderij

– Zout en peper naar smaak

– Gemengde sla om te serveren

Instructies:

1. Meng de Griekse yoghurt, currypoeder, honing, rozijnen en gesneden selderij in een kom.

2. Voeg de gehalveerde hardgekookte eieren toe en meng voorzichtig.

3. Breng op smaak met zout en peper.

4. Serveer de ei curry salade op een bedje van gemengde sla.

Samenvatting:

Gekookte eieren kunnen worden omgetoverd tot heerlijke gerechten zoals eiersalade sandwich, ei en aardappel salade, ei curry, gegratineerde eieren, en ei curry salade. Deze recepten bieden smakelijke manieren om van je restjes gekookte eieren te genieten en tegelijkertijd voedselverspilling te verminderen.