5 Heerlijke Recepten om Restjes Jonge Kaas te Transformeren

Restjes Jonge Kaas Transformeren

Kaasliefhebbers weten dat jonge kaas een heerlijk ingrediënt is, maar wat te doen met die overgebleven stukjes jonge kaas? In dit artikel delen we vijf verrukkelijke recepten waarmee je restjes jonge kaas kunt omtoveren tot nieuwe en smaakvolle gerechten. Hier vind je gedetailleerde instructies en een opsomming van de benodigde ingrediënten voor elk recept.

1. Kaasstengels met Jonge Kaas

Ingrediënten:

– 1 vel bladerdeeg

– 1 kopje geraspte jonge kaas

– 1 ei, losgeklopt

– Zout en peper naar smaak

– Paprikapoeder (optioneel)

– Sesamzaadjes voor garnering (optioneel)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het met het losgeklopte ei.

3. Strooi de geraspte jonge kaas gelijkmatig over het bladerdeeg en kruid met zout, peper en eventueel paprikapoeder.

4. Snijd het bladerdeeg in dunne reepjes en rol ze op tot stengels.

5. Leg de kaasstengels op de bakplaat en bestrooi met sesamzaadjes (indien gewenst).

6. Bak gedurende 15-20 minuten, of tot de stengels goudbruin en knapperig zijn.

2. Kaasomelet met Groenten

Ingrediënten:

– 3 eieren

– 1/4 kopje melk

– 1/2 kopje geraspte jonge kaas

– 1/4 kopje gesneden paprika

– 1/4 kopje gesneden tomaat

– 1/4 kopje gesneden ui

– Zout en peper naar smaak

– Verse peterselie voor garnering

Instructies:

1. Klop de eieren en melk samen in een kom en voeg de geraspte jonge kaas, paprika, tomaat en ui toe. Meng goed.

2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en giet het eimengsel in de pan.

3. Bak de omelet tot de randen beginnen te stollen en de onderkant goudbruin is.

4. Vouw de omelet dubbel en bak nog een paar minuten, tot hij volledig gaar is.

5. Breng op smaak met zout en peper, garneer met verse peterselie en serveer warm.

3. Kaasgehaktballen

Ingrediënten:

– 500 g gehakt (varken, rund, of kip)

– 1/2 kopje geraspte jonge kaas

– 1/4 kopje broodkruimels

– 1 ei

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

– Plantaardige olie om te bakken

Instructies:

1. Meng het gehakt, geraspte jonge kaas, broodkruimels, ei, knoflook, zout en peper in een kom.

2. Vorm kleine gehaktballen van het mengsel.

3. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen tot ze goudbruin en gaar zijn.

4. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer als snack, bijgerecht of met pasta en tomatensaus.

4. Kaas en Aardappel Gratin

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte aardappels, in plakjes

– 1 kopje geraspte jonge kaas

– 1 kopje melk

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– Zout en peper naar smaak

– Een snufje nootmuskaat

– Verse tijmblaadjes voor garnering

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in.

2. Schik de plakjes aardappel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte jonge kaas.

3. In een pan, smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door tot een gladde roux ontstaat.

4. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren, tot de saus dikker wordt.

5. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

6. Giet de saus over de aardappels en kaas.

7. Bak gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelig is.

8. Garneer met verse tijmblaadjes voor het serveren.

5. Kaasfondue met Jonge Kaas

Ingrediënten:

– 2 kopjes geraspte jonge kaas

– 1 teentje knoflook, gehalveerd

– 1 kopje droge witte wijn

– 1 eetlepel maïzena

– 1 eetlepel citroensap

– Een snufje nootmuskaat

– Vers brood, groenten en fruit voor het dopen

Instructies:

1. Wrijf een fonduepan in met de gehalveerde knoflook.

2. Verhit de witte wijn in de pan op middelhoog vuur.

3. Voeg de geraspte jonge kaas geleidelijk toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is.

4. Meng de maïzena met citroensap en voeg toe aan de kaas. Roer tot het mengsel glad en dik is.

5. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat.

6. Serveer de kaasfondue met vers brood, groenten en fruit om te dippen.

Samenvatting:

Restjes jonge kaas kunnen worden omgetoverd tot heerlijke gerechten zoals kaasstengels, kaasomelet, kaasgehaktballen, kaas en aardappel gratin, en een heerlijke kaasfondue.