Saté van kippendijen recept

Saté van kippendijen

Ingrediënten:
4 kippendijen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel tijm
1/4 theelepel rozemarijn
1/4 theelepel oregano

Saté van kippendijen recept

Instructies:


Verwarm de barbecue voor op een middelhoge temperatuur.
Meng de olijfolie, het zout, de peper, het paprikapoeder, de cayennepeper, de knoflookpoeder, de tijm, de rozemarijn en de oregano in een kom.
Dep de kippendijen droog met keukenpapier.
Smeer de kippendijen in met de kruidenmix.
Prik de kippendijen aan een spiesje.
Grill de kippendijen op een middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.
Serveer de sate van kippendijen met je favoriete saus.
Geniet ervan!

Hier zijn enkele tips voor het grillen van kippendijen op open vuur:


Gebruik altijd verse kippendijen.
Zorg ervoor dat de barbecue goed is voorverwarmd.
Grill de kippendijen niet te lang, want dan worden ze droog.
Keer de kippendijen regelmatig om, zodat ze gelijkmatig gaar zijn.
Serveer de kippendijen met je favoriete saus.