Recept voor viervruchtenjam

Viervruchtenjam: Vier keer zo veel smaak in één potje!

Ben je klaar om de jamwereld op z’n kop te zetten met een symfonie van smaken? Waarom zou je kiezen voor één fruit als je kunt genieten van vier? Viervruchtenjam is het antwoord op je fruitige gebeden, een combinatie van zoet, zuur, en zoveel meer. Dit is jouw kans om de show te stelen bij het volgende familieontbijt of je vrienden te imponeren met je culinaire kunsten. Laten we beginnen!

Viervruchtenjam maken

Viervruchtenjam: Jouw ultieme gids naar jamgeluk

Deze viervruchtenjam is als een fruitige fanfare op je tong. Kies je favoriete fruitcombinatie of volg dit bewezen recept voor gegarandeerd succes.

Ingrediënten voor een pot vol plezier:

 • 250 g aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
 • 250 g frambozen, voorzichtig gewassen
 • 250 g zwarte bessen, schoongemaakt
 • 250 g kersen, ontpit en gehalveerd
 • 1 kg geleisuiker (1:1 verhouding)
 • Sap van 2 citroenen

Bereidingswijze:

 1. Fruit festijn: Combineer alle voorbereide vruchten in een grote kookpot. Meng het fruit met het citroensap, wat zorgt voor een frisse twist en helpt bij het geleren.
 2. Zoet het geheel: Voeg de geleisuiker toe en roer alles door elkaar terwijl je het op een laag vuur zachtjes verwarmt.
 3. Kook en roer: Zodra de suiker is opgelost, breng je het mengsel aan de kook. Laat het ongeveer 15 tot 20 minuten flink borrelen.
 4. Consistentie check: Doe de stollingstest om te zien of je jam klaar is. Is het stevig genoeg op een koud bordje? Dan ben je klaar.
 5. Potjes plezier: Giet de hete jam in steriele potten, sluit ze goed af en zet ze omgekeerd om af te koelen.

Een feestje in een potje!

Deze viervruchtenjam is de perfecte manier om van allerlei fruitsoorten te genieten. Het is een feest van smaken die samen een onvergetelijke jam-ervaring creëren.

Tips voor de perfecte viervruchtenjam:

 • Fruitige vrijheid: Voel je vrij om te experimenteren met verschillende fruitcombinaties.
 • Smaakbalans: Pas de hoeveelheid suiker aan als je fruit al erg zoet is.
 • Potten protocol: Zorg dat je potten gesteriliseerd zijn voor een langere houdbaarheid.
 • Geduld is zoet: Laat de jam niet te snel koken; een gestage kooktijd zorgt voor een betere smaak.

Met deze viervruchtenjam wordt elk ontbijt, elke lunch en elk tussendoortje een smaakvolle ervaring. Het is tijd om de ster van de keuken te worden met deze simpele, maar spectaculaire jam. Dus waarom nog wachten? Aan de slag en laat die smaken samensmelten!