Een heerlijk Mexicaans chili con carne recept

Chili con carne recept

Een chili con carne recept  is een klassiek gerecht uit de Tex-Mex-keuken en betekent letterlijk ‘chili met vlees’. Het is een heerlijk en hartig gerecht dat perfect is voor een koude dag. Een chili con carne recept is gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak. Hier is een klassieke chili con carne recept met rundergehakt, paprika’s en kidneybonen.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje kidneybonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: verse koriander en zure room voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak het tot het bruin is.
  3. Voeg de paprika’s toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg het paprikapoeder, komijn en oregano toe en bak dit 1 minuut mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en kidneybonen toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de chili con carne 20-30 minuten sudderen op laag vuur tot de saus is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer het chili con carne recept in kommen en garneer indien gewenst met verse koriander en een lepel zure room.

Dit chili con carne recept is gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. De combinatie van rundergehakt, paprika’s en kidneybonen zorgt voor een smaakvolle en vullende maaltijd. Je kunt het gerecht aanpassen aan jouw persoonlijke smaak door bijvoorbeeld meer kruiden toe te voegen of te variëren met de groenten. Serveer de chili con carne met rijst of nacho’s voor een nog vollere maaltijd. Geniet ervan!

Leer hier gehaktballen koken.