Heerlijke pastinaak soep

Pastinaak soep met een twist

Pastinaak is een heerlijke en veelzijdige groente die vaak wordt gebruikt in hartige gerechten. Het is een wortelgewas met een zoete en aardse smaak en is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C en vezels. Een lekkere manier om pastinaak te gebruiken is in een romige soep. Hier is een recept voor een heerlijke geroosterde pastinaaksoep die perfect is voor een koude dag.

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 ml zure room
  • Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de pastinaak, ui en knoflook in een kom en voeg de olijfolie toe. Meng goed zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
  3. Spreid de groenten uit over een bakplaat en rooster ze gedurende 20 minuten in de oven, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
  4. Haal de groenten uit de oven en doe ze in een grote pan. Voeg de groentebouillon, tijm, nootmuskaat, kaneel en komijn toe.
  5. Breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, of tot de pastinaak gaar is.
  6. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep in kommen en garneer met een lepel zure room en wat verse peterselie.

Deze geroosterde pastinaaksoep is een heerlijke manier om van deze groente te genieten. De combinatie van geroosterde pastinaak, ui en knoflook, samen met de kruiden, zorgt voor een rijke en hartige smaak. De toevoeging van zure room en verse peterselie geeft de soep wat extra smaak en textuur. Het is ook een gezonde optie voor een lunch of diner. Probeer deze soep eens uit en geniet van een warme en smaakvolle maaltijd.

Eet smakelijk!

Lees hier meer soepgerechten.