Heerlijke hachee voor elke dag

Heerlijk genieten met hachee

Hachee is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter populair is. Het is een heerlijk stoofgerecht dat gemaakt wordt van runderstoofvlees, uien, kruiden en bouillon. Het heeft een rijke smaak en is perfect om op te warmen op een koude dag. Hieronder vindt u een eenvoudig recept voor hachee.

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees (bijv. riblappen)
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl gemalen piment
  • 2 el azijn
  • 2 el bloem
  • 50 g boter
  • 500 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Snijd het stoofvlees in grote stukken en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de stukken vlees vervolgens met bloem.
  2. Verhit de boter in een grote braadpan en braad het vlees aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het opzij.
  3. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak deze ongeveer 5 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de azijn, laurierblaadjes, kruidnagels, piment en suiker toe en bak deze samen met de uien gedurende 1-2 minuten.
  5. Voeg het vlees terug toe aan de pan en giet de bouillon eroverheen. Breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de hachee ongeveer 3 uur sudderen. Roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe om te voorkomen dat de saus te dik wordt.
  7. Haal de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan en serveer de hachee warm met aardappelpuree en rode kool.

Met dit recept voor hachee kunt u gemakkelijk thuis een heerlijk traditioneel Nederlands gerecht maken. Serveer het met aardappelpuree en rode kool voor een klassieke combinatie. Hachee is een comfort food waar u en uw familie van kunnen genieten op een koude dag. Eet smakelijk!

Lees hier meer gezonde gerechten.