Gezond genieten met paksoi

Recept met paksoi

Paksoi is een groente die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken en die de laatste jaren ook steeds populairder wordt in andere delen van de wereld. Het heeft een milde, maar toch knapperige smaak en is zeer veelzijdig. In dit recept roerbakken we paksoi met een paar eenvoudige ingrediënten voor een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij rijst of noedels.

Ingrediënten

  • 2 grote paksoi
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Optioneel: sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze

  1. Was de paksoi grondig en snijd de stengels en bladeren in stukjes van ongeveer 5 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 30 seconden, tot het geurig is.
  3. Voeg de stengels van de paksoi toe en roerbak 2-3 minuten.
  4. Voeg de bladeren van de paksoi toe en roerbak nog eens 2-3 minuten, of tot de bladeren zijn verwelkt.
  5. Voeg de sojasaus, suiker, zout en peper toe en roerbak nog eens 1-2 minuten.
  6. Garneer met sesamzaadjes en serveer direct.

Dit eenvoudige recept voor roergebakken paksoi is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Paksoi is rijk aan vitamines en mineralen en past perfect bij een gezonde levensstijl. Probeer het eens uit als bijgerecht bij je volgende Aziatische maaltijd en geniet van de heerlijke smaken en knapperige textuur!