Gevulde paprika recept: op een gezonde manier genieten

Gevulde paprika

Gevulde paprika’s zijn een heerlijke en gezonde manier om te genieten van een voedzame maaltijd. Dit gerecht is niet alleen kleurrijk en smaakvol, maar ook rijk aan voedingsstoffen. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke doordeweekse avond of een gezellige bijeenkomst met vrienden en familie.

Het recept dat ik hierboven heb gegeven, is gemakkelijk te volgen en kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaakvoorkeuren. Quinoa is een voedzaam en glutenvrij graan dat een geweldige bron is van eiwitten, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Het quinoa-mengsel kan ook worden aangevuld met gehakt, kip of tofu voor extra eiwit.

Ingrediënten

  • 4 grote paprika’s (bij voorkeur in verschillende kleuren)
  • 1 kopje ongekookte quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1 jalapeno peper, fijngehakt (optioneel)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 kopje geraspte cheddar kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  5. Voeg de zwarte bonen, maïs en jalapeno peper toe en bak gedurende 2-3 minuten.
  6. Voeg de gekookte quinoa, chilipoeder, komijn, paprikapoeder, zout en zwarte peper toe en meng goed.
  7. Vul elke paprika met het quinoa-mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
  8. Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi elke paprika met geraspte cheddar kaas.
  10. Zet de paprika’s terug in de oven en bak gedurende nog eens 5-7 minuten of tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden.
  11. Serveer de gevulde paprika’s warm.

Geniet van je heerlijke gevulde paprika’s!

Gevulde paprika’s zijn niet alleen lekker, maar ook veelzijdig. Je kunt experimenteren met verschillende vullingen en toppings om het gerecht aan te passen aan je smaak. Voeg bijvoorbeeld gehakte tomaten, feta kaas of verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie.

Kortom, gevulde paprika’s zijn een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is en aanpasbaar is aan jouw smaakvoorkeuren. Probeer dit recept eens uit en ontdek de veelzijdigheid van dit kleurrijke gerecht!