Het Klassieke Mojito Recept: Een Verfrissende Cocktail

Mojito recept

De mojito is een verfrissende cocktail die zijn oorsprong vindt in Cuba. Deze verkwikkende drank combineert frisse munt, sprankelend bruiswater, knapperig ijs, zoete suiker en de heerlijke smaak van witte rum. Het is een perfecte keuze voor een warme zomeravond of een gezellig samenzijn met vrienden. In deze tekst leer je hoe je een klassieke mojito maakt met eenvoudige ingrediënten en stapsgewijze instructies.

Ingrediënten mojito recept

 • 10 verse muntblaadjes
 • 1/2 limoen, in 4 partjes gesneden
 • 2 theelepels suiker (of naar smaak)
 • 60 ml witte rum
 • 120 ml bruiswater
 • Crushed ijs
 • Extra munt en limoen voor garnering (optioneel)

Benodigdheden Mojito recept

 • Cocktailshaker of glazen mengbeker
 • Muddler (of de achterkant van een lepel)
 • Longdrinkglas

Bereidingswijze Mojito recept

 1. Om een heerlijke mojito te bereiden, start u met het voorbereiden van de munt en limoen. Selecteer verse muntblaadjes, pluk ze voorzichtig en was ze om vuil of stof te verwijderen. Neem vervolgens een verse limoen en snijd deze in vier gelijke partjes, waarbij de rijke smaken en sappen bewaard blijven.
 2. Ga verder met het muddlen van de munt en limoen. Plaats de zorgvuldig gewassen muntblaadjes, de limoenpartjes en twee theelepels suiker in een cocktailshaker of stevige mengbeker. Gebruik een muddler, of als alternatief de achterkant van een lepel, om de ingrediënten zachtjes maar grondig te vermalen. Dit proces is cruciaal om de essentiële oliën uit de munt en het sap uit de limoen te extraheren, wat zorgt voor de kenmerkende smaak van de mojito.
 3. Voeg daarna de rum toe. Meet ongeveer 60 ml witte rum af en schenk dit in de mengbeker. Roer alles voorzichtig door elkaar om de smaken mooi te laten versmelten.
 4. Vervolg met de ijsbereiding. Vul een longdrinkglas tot de helft met crushed ijs. Overhevel dit ijs naar de cocktailshaker of mengbeker, zodat de drank goed gekoeld kan worden tijdens het schudden.
 5. Het is nu tijd om de cocktail te shakken. Sluit de cocktailshaker stevig af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 tot 20 seconden. Dit proces zorgt ervoor dat de ingrediënten goed gemengd worden en de drank voldoende afkoelt.
 6. Serveer de mojito door deze over het resterende crushed ijs in het longdrinkglas te zeven. Vul het glas verder aan met bruiswater naar smaak, meestal tot vlak onder de rand van het glas. Roer de cocktail zachtjes om de bruiswater te mengen met de gemuddlede munt, limoen, suiker en rum.
 7. Eindig met een stijlvolle garnering. Voeg een paar extra muntblaadjes toe aan het glas en plaats een limoenpartje op de rand voor een vleugje elegantie, kleur en frisheid. Uw mojito is nu klaar om te genieten! Deze stappen helpen om een perfect gebalanceerde, verfrissende en aromatische cocktail te creëren die ideaal is voor warme zomerdagen of gezellige avonden.

Dit klassieke mojito recept is een tijdloze cocktail die de perfecte balans biedt tussen frisse, zoete en kruidige smaken. Met dit eenvoudige recept heb je in een handomdraai een verfrissende en smakelijke drank in handen. Proost op zonnige dagen en gezellige avonden met vrienden.