Een klassiek pasta carbonara recept

Pasta carbonara recept

Als liefhebber van de Italiaanse keuken kan ik je vertellen dat pasta carbonara een van mijn favoriete pastagerechten is. Het is een eenvoudig gerecht met slechts een paar ingrediënten, maar het is toch zo rijk en romig van smaak. Het geheim zit hem in de juiste verhouding tussen de eieren en kaas, en de knapperige, zoute smaak van de pancetta. Het is een gerecht dat snel en gemakkelijk te maken is, maar toch indruk maakt op iedereen die ervan proeft. Dus, als je op zoek bent naar een comfort food gerecht om van te genieten, dan is pasta carbonara zeker een aanrader.

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram pancetta of ontbijtspek, in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum ter garnering (optioneel)

Benodigdheden:

  • Cocktailshaker of glazen mengbeker
  • Muddler (of de achterkant van een lepel)
  • Longdrinkglas

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en bewaar een kopje kookwater.
  2. Terwijl de spaghetti kookt, bak je de pancetta of ontbijtspek in een grote pan op middelhoog vuur tot het knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee, tot het geurig is.
  3. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed.
  4. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met pancetta en knoflook. Schep goed om zodat de pasta bedekt is met de olie en de smaken.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg het ei-kaasmengsel toe. Roer snel en grondig door de pasta totdat de eieren lichtjes zijn gestold en de pasta goed bedekt is.
  6. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.
  7. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  8. Serveer de pasta carbonara warm en garneer met wat verse peterselie, als je dat wenst.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit recept voor pasta carbonara. Het is een geweldig gerecht om te maken voor een gezellig diner met vrienden of familie, maar ook perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje oefening kun je binnen de kortste keren een heerlijke pasta carbonara op tafel zetten. Dus, laat je innerlijke Italiaanse chef-kok los en probeer dit gerecht vandaag nog uit! Of maak eens onze tagliatelle met Boursin.

Bekijk hier een heerlijk pasta recept