Een heerlijke frisse taart
Een heerlijke taart
Als er één taart is die me doet denken aan zonnige dagen en gezellige picknicks in het park, dan is het wel deze verfrissende taart. Mijn oma deelde dit recept met mij toen ik nog een tiener was, en het is sindsdien een favoriet in onze familie. Deze taart is de perfecte combinatie van zoet en zuur, met een knapperige taartbodem en een romige, frisse vulling die je smaakpapillen prikkelt. Ik ben er zeker van dat dit recept ook een favoriet zal worden bij jou en je familie. Laten we beginnen met het maken van deze heerlijke citroentaart!
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 125 gram boter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
- 100 gram poedersuiker
- snufje zout
- 1 ei, geklopt
Voor de citroenvulling:
- 5 grote eieren
- 200 gram suiker
- 130 ml vers citroensap (ongeveer 3-4 citroenen)
- 2,5 eetlepel citroenrasp
- 200 ml slagroom
- poedersuiker, ter garnering
Benodigdheden:
- Cocktailshaker of glazen mengbeker
- Muddler (of de achterkant van een lepel)
- Longdrinkglas
Bereidingswijze
- Voor de taartbodem, meng de bloem, boter, poedersuiker en zout in een grote kom. Wrijf de boter in de bloem met je vingertoppen tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg het geklopte ei toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg lichtjes, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C (355°F). Vet een taartvorm van 23 cm in diameter licht in met boter.
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd overtollig deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Leg een stuk bakpapier over het deeg en vul de taartvorm met bakbonen of ongekookte rijst.
- Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier met de bakbonen of rijst en bak nog eens 5-7 minuten, of tot de taartbodem licht goudbruin is. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
- Terwijl de taartbodem afkoelt, maak je de citroenvulling. Klop de eieren en suiker samen in een grote kom. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en meng goed. Roer de slagroom erdoor tot alles goed gemengd is.
- Zet de afgekoelde taartbodem op een bakplaat en giet de citroenvulling erin. Verminder de oventemperatuur tot 160°C (320°F) en bak de taart 30-35 minuten, of tot de vulling net gestold is maar nog steeds een beetje wiebelig in het midden.
- Haal de citroentaart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Plaats de taart vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
- Voor het serveren, bestrooi de citroentaart licht met poedersuiker en serveer met verse slagroom of een bolletje vanille-ijs. Geniet van deze heerlijke, frisse citroentaart!
En zo heb je het, een heerlijke, frisse citroentaart die perfect is voor elke gelegenheid – van feestjes tot picknicks en familiediners. Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan het maken en serveren van deze taart als ik. Vergeet niet om het recept aan te passen aan jouw persoonlijke smaak, bijvoorbeeld door het toevoegen van meer citroensap als je van extra zuur houdt, of het serveren met een bolletje sorbetijs voor een extra zomers gevoel. Eet smakelijk en geniet van de frisse smaak van deze heerlijke citroentaart!
Bekijk hier een ander taartrecept
-
IKEA: Haal je kweekaccessoires!
Als je planten kweekt, is het handig om tools te gebruiken die dit proces simpeler maken. IKEA is dé perfecte plek om deze spullen in huis te halen! In deze blog gaan we ons verdiepen in de hulpmiddelen die je kunt kopen bij IKEA.
-
Je eigen moestuin beginnen!
Deze blogpost legt stap voor stap uit hoe je je eigen moestuin kunt beginnen, zelfs als je weinig ervaring hebt. Het bespreekt de voordelen van een moestuin, zoals gezonder eten, geld besparen en dichter bij de natuur komen. De tekst geeft praktische tips voor het kiezen van de juiste locatie, het selecteren van makkelijke groenten…
-
Duits gebak heeft me helemaal te pakken!
Duits gebak staat wereldwijd bekend om zijn rijke smaken en ambachtelijke tradities. Van fruitige taarten zoals de beroemde Schwarzwälder Kirschtorte (Zwarte Woud Taart) tot stevige broden zoals de Stollen met gedroogd fruit en marsepein. Duitse bakkers combineren vaak rijke ingrediënten zoals boter, noten, fruit en kruiden om gebak te maken dat zowel zoet als hartig…
Met trots aangedreven door WordPress