Pastarecept kipfilet en romige tomatensaus

pastarecept met kipfilet, kookroom en tomatenpuree

Pastarecept met kipfilet, kookroom en tomatenpuree

Dit recept voor pasta met malse kipfilet, kookroom, tomatenpuree en groenten naar keuze is handig en heel erg lekker. Ik maak dit recept regelmatig, wanneer ik geen tijd heb om uren in de keuken te staan. Omdat het snel en gemakkelijk te maken is, is het ideaal voor een luie zondag of een drukke werkdag. Het is een eenvoudig recept met maar weinig ingrediënten.

Naast dat het pastarecept met kipfilet eenvoudig is, is dit recept ook nog eens veelzijdig, omdat je het gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor volkoren pasta of glutenvrije pasta, of je voegt extra groenten aan het recept toe om het nog lekkerder te maken. Denk aan voedzame spinazie, lekkere champignons of zoete paprika. 

Bovendien is dit recept ook nog eens betaalbaar, omdat de meeste ingrediënten vaak al in je keukenkast liggen. Hierdoor bespaar je veel geld. Het is dus niet alleen een gemakkelijke, snelle en gezonde maaltijd, maar ook een voordelige optie voor wie op de kosten wil letten in deze dure tijden.

Ingrediënten

  • 400 gram pasta naar keuze
  • Scheutje wokolie
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 200 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel rode peper vlokken (optioneel)
  • Snufje chilipoeder
  • Kipkruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas of kaas naar keuze, geraspt
  • Verse basilicumblaadjes, gesneden

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook en voeg de pasta toe wanneer het kookt. Roer de pasta af en toe, om het aan elkaar plakken te voorkomen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meestal is dit ongeveer 8-10 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de soort pasta.
  2. Terwijl de pasta kookt, bereid je de kip en de saus voor. Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en voeg de kipkruiden en een beetje chilipoeder toe. Zorg dat de kruiden de kip helemaal bedekken en laat dit even aan de zijkant staan.
  3. Verhit vervolgens een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje wokolie en de ui toe. Bak de ui ongeveer 3 minuten tot hij zacht is.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak nog een minuut mee, tot de knoflook geurig wordt.
  5. Gooi nu de kip erbij en bak 5-8 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenpuree, oregano, rode peper vlokken (optioneel) en nog wat chilipoeder(optioneel) toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen. Hierdoor kan de tomatenpuree karameliseren en ontstaat er een diepere smaak.
  7. Voeg nu de kookroom toe aan de pan en roer het er goed door. Laat de saus nog 2-3 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen en de saus iets dikker wordt en een betere textuur krijgt.
  8. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper naar jouw voorkeur.
  9. Voeg nu 1 eetlepel kookvocht toe aan de saus, voor een betere binding.
  10. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus. Roer alles goed door, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  11. Verdeel de pasta over de borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas of een andere kaas naar keuze en verse basilicumblaadjes. Zelf wissel ik het af met geraspte mozzarella om nog meer variatie toe te dienen aan dit smakelijke recept!
  12. Serveer de pasta direct.

Dit pastarecept is gemakkelijk aan te passen en je kunt er bijvoorbeeld groenten zoals paprika, tomaat, champignons of spinazie aan toevoegen voor extra smaak en voedingsstoffen. Eet smakelijk!

Of maak eens onze tagliatelle met Boursin.