Pokebowl met zalm en frisse avocado

Een gezonde pokebowl met zalm en avocado

Ik ben echt dol op pokebowls! Het is een gerecht uit Hawaï dat de afgelopen jaren wereldwijd populair is geworden, en ik snap wel waarom. Het is namelijk niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super voedzaam! Een pokébowl bestaat uit een kom (sushi)rijst, gevuld met verse groenten, vis of vlees en een geweldige saus.

Ik heb hier een eenvoudig recept voor een klassieke pokebowl met zalm en avocado. Het is perfect voor twee personen en bevat ongeveer 550 kcal per portie. Dit is een gerecht dat ik graag maak als ik gezond wil eten, maar ook trek hebt in iets lekkers en vullends.

Ingrediënten

  • 200 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 1 rijpe avocado, in plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Sojasaus, naar smaak
  • Sriracha saus, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst grondig af in koud water en laat het daarna 10 minuten in water staan. Doe de rijst vervolgens in een pan met 300 ml water en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst afgedekt sudderen voor ongeveer 20 minuten, of totdat het water is opgenomen en de rijst gaar is.
  2. Meng de rijstazijn, suiker en zout in een kleine kom. Verwarm het mengsel in de magnetron of op het fornuis totdat de suiker is opgelost. Roer het mengsel daarna door de rijst.
  3. Verdeel de rijst over twee kommen. Leg de zalm, avocado, komkommer en lente-uitjes bovenop de rijst.
  4. Bestrooi de pokebowl met sesamzaadjes en breng op smaak met sojasaus en sriracha saus.

Serveer de pokebowl direct en geniet van dit heerlijke en gezonde gerecht!

Eetsmakelijk!