Een heerlijk wentelteefjes recept

Wentelteefjes recept voor een knusse zondagochtend

Wentelteefjes zijn een heerlijk en makkelijk gerecht waar veel mensen dol op zijn. Bovendien is het een geweldige manier om oud brood op te maken. In deze tekst laat ik zien hoe jij wentelteefjes maakt en delen we tips om ze nog lekkerder te maken.

Ingrediënten

 • 4 plakken oud witbrood
 • 2 eieren
 • 1/4 kopje melk
 • 1 theelepel kaneel
 • boter
 • optionele toppings: suiker, kaneel, vers fruit, kaas, ham, spekjes, kruiden, poedersuiker, maple syrup

Bereidingswijze

 1. Snijd het oude witbrood in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de plakken opzij.
 2. Klop in een diep bord de eieren los en voeg melk en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar tot het een glad mengsel is.
 3. Haal de plakken brood één voor één door het eimengsel en zorg dat ze aan beide kanten goed doordrenkt zijn. Laat het brood even in het mengsel liggen om het goed te laten intrekken.
 4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een klontje boter toe en laat het smelten. Zorg dat de boter de hele bodem van de pan bedekt.
 5. Leg de doorweekte plakken brood in de pan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant. Let erop dat het vuur niet te hoog staat om te voorkomen dat de wentelteefjes aanbranden.
 6. Haal de wentelteefjes uit de pan en leg ze op een bord. Herhaal stap 4 en 5 totdat alle wentelteefjes gebakken zijn.
 7. Voeg indien gewenst toppings zoals suiker, kaneel, vers fruit, kaas, ham, spekjes, kruiden, poedersuiker of maple syrup toe.
 8. Serveer het wentelteefjes recept warm en geniet!

Dit wentelteefjes recept is goed voor 2 porties van 2 plakken wentelteefjes per portie. Verdubbel de hoeveelheid ingrediënten indien je meer wentelteefjes wilt maken met dit wentelteefjes recept.