Hutspot is heerlijk, ook in het voorjaar

Hutspot recept

Hutspot is een heerlijk Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter veel gegeten wordt. Het is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat bestaat uit gestampte aardappelen, wortelen en uien. Het is een perfecte maaltijd op een koude dag en is ook gemakkelijk te maken. Hieronder vindt u een heerlijk hutspot recept dat zeker de moeite waard is om uit te proberen.

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappelen
  • 500 gram wortelen
  • 2 grote uien
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Doe de aardappelen, wortelen en uien in een grote pan en voeg water toe totdat de groenten net onder water staan.
  5. Voeg zout naar smaak toe en breng het water aan de kook.
  6. Laat de groenten ongeveer 20-25 minuten koken, of totdat ze zacht zijn.
  7. Giet het water af en voeg de boter en melk toe aan de pan.
  8. Stamp de groenten tot een puree met behulp van een aardappelstamper of pureestamper.
  9. Breng de hutspot op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de hutspot warm en eventueel met een stukje rookworst.

Dit hutspot recept is zeer eenvoudig te maken en kan worden aangepast naar uw eigen smaak. U kunt bijvoorbeeld ook spekjes of rozijnen toevoegen voor extra smaak en textuur. Eet smakelijk!

Wil je een ander stamppot recept proberen? Probeer dan dit hete bliksem recept.